ONS DNA
Het idee van KIKA33 is eenvoudig: een plaats creëren waar je je thuis kan voelen... weg van huis.
Bij KIKA33 kom je om verwend te worden, of het nu snel moet gaan met een koffie en een croissant of wanneer je komt voor een uitgebreid ontbijt. Je vindt er een antwoord op de drukte en de stress van elke dag met kleine gelukjes, leuke momenten om te verpozen, dichtbij huis. Een dag starten met een verwenontbijt roept het gevoel van vakantie op, of het nu om negen uur is of na het middaguur. Tijd nemen om te genieten, daar draait het om.
KIKA33 vertrekt vanuit het ambachtelijke en het “self-made” idee. We gaan terug naar de basis met pure smaken en werken met eerlijke producten, zoveel mogelijk korte keten en streven naar zero waste.
Dit willen we bereiken zowel met het geserveerde eten en drank en als met het volledige kader, de atmosfeer, het totaalpakket: het interieur, de objecten, het servies, het welkomgevoel, de sfeer, de muziek, … alles moet juist zijn en in het kader staan van kwalitatief ontmoeten.
REDUCE, RE-USE, RECYCLE, UPCYCLE
Bij KIKA33 vind je eenvoudige, kwalitatieve gerechten, bereid met verse, natuurlijke, duurzame en wanneer het kan, lokale ingrediënten, bereid met aandacht voor de impact op de wereld rond ons. Wanneer we kunnen, kiezen we voor groenten en fruit die niet perfect zijn: de perfect ronde tomaat, appel, sinaasappel of meloen is niet lekkerder en belandt toch vaak op de afvalberg. Afval bestaat niet, dat is waar we naartoe willen werken. Brood wordt toast, croutons, paneermeel, French Toast.
Soepen, sausen en jams zijn de oplossingen voor overgebleven fruit en groenten. Zo gooien we bijna niets weg.
Zonder in te boeten aan kwaliteit en schoonheid, want genieten doen we met al onze zintuigen: wat we serveren moet een lust voor het oog en een feest voor de mond zijn.
Ook voor de technische installatie en de inrichting werken we volgens hetzelfde principe: een toestel met een deuk of dat een goed sopje nodig heeft, kan nog perfect dienen. Serviesgoed werd maandenlang verzameld op rommelmarkten en vintage beurzen en aangevuld met nieuwe stukken die passen in het esthetisch gevoel. Decorstukken worden zelf gemaakt of aangepast.
Met deze kleine stapjes willen we onze voetafdruk verkleinen.
ECHT GENIETEN DOE JE, WANNEER JE WEET DAT DE HELE PRODUCTIECYCLUS KAN MEEGENIETEN.
Ook van onze partners verwachten we eenzelfde bewustzijn. Patisserie Jaline voorziet ons van de lekkerste croissants en koffiekoeken, handgerold met echte boter, het proces van bewerken en rust respecterend.
Ook onze Fairtrade koffie, Strong George, wordt – volledig CO2 neutraal - gebrand volgens de slow-roast methode waardoor de diepste smaken in iedere koffieboon tot hun recht komen.
ABOUT
Het KIKA33-verhaal begon in het najaar van 2023 met een wonder, of eerder met Mike, het wondergezwel. Mike, een immatuur teratoma, had zich blijkbaar in mijn onderbuik genesteld. De ene dag ben je nog een student, leef je in de hoogste versnelling, de andere dag ben je ineens iemand met kanker. Mijn wereld en die van iedereen rond mij op z'n kop. Niets was meer zeker, behalve een ding: F*ck Mike! Er was niets magisch aan deze Mike.
Mike en ik, dat ging niets worden, zo’n wondergezwel ging mijn leven niet overnemen. Kanker ging mijn complete leven niet verpesten. Ik wil dezelfde verhalen kunnen vertellen als mijn vrienden, leven in het kwadraat.
Na de diagnose begon een helse rollercoasterrit: operatie, chemo, revalidatie, tot ik de zekerheid kreeg dat alles weg was in maart 2024.
Tijdens deze helse storm had ik veel tijd om na te denken over wat nu? Het gaf me de luxe om stil te staan, noodgedwongen, en alles te overdenken en te herbedenken. Eén ding werd me duidelijk: ik wou doen waar ik me goed bij voel, wat ik graag doe, wat me energie geeft en waarmee ik iets te bieden had aan anderen. Toen ik las over de wedstrijd ‘Win je zaak in Aarschot” besloot ik om niet meer stil te staan en te springen. Springen, zo ver ik kon. Een eigen zaak, dat wou ik. Een eigen zaak waar ik kan doen waar mijn passie ligt, een eigen zaak met lekker eten in een mooi decor, met veel zelfgemaakte en geüpcyclede voorwerpen en met koffie, veel koffie. Een eigen zaak waar de kleine gelukjes centraal staan: welkom dus in KIKA33.
VAN BLOEM, WATER, ZOUT, DESEM EN TIJD TOT ONZE ‘BOKES’